Ostsin mina poest paki šampinjone, millega oli kaasas see väike retseptivihikuke. Ja kuna ühest teisest poest sai kuhjas šampinjone külmakapi ostetud valmis, siis oli neist nüüd vaja miskit valmistada. Ja siin ongi minu variant sealsest šampinjoni-juurviljasupist.
- 2 peotäit leotamata kruupe
- vett kruupide leotamiseks
- 1,5 l vett
- 7 kartulit
- 2 porgandit
- 250 g šampinjone
- 1 sibul
- 1 spl võid
- soola ja pipart
- näpuotsaga estragoni
Pane kruubid veega likku nii umbes 3...4 tunniks. Pärast seda nõruta.
Pane kartulikuubikud ning nõrutatud kruubid soolaga maitsestatud keevasse vette. Soola pane natuke rohkem kui tavaliselt, sest kruubid tõmbavad üksjagu seda soola endasse. Samas kui ei julge rohkem soola panna, siis pärast saaba alati juurde panna.
Pannil hauta tükeldatud sibul, porgandiviilud ja seened.
Kui kartul on pehmeks keenud, siis lisa pott hautatud sibul, porgand ja seened. Maitsesta. Lisa supilusikas võid ning keeda veel 5...10 minutit.
Head isu!
Kui kasutada supis vee asemel puljongit, siis võid pole vaja supile lisada.
Pane kartulikuubikud ning nõrutatud kruubid soolaga maitsestatud keevasse vette. Soola pane natuke rohkem kui tavaliselt, sest kruubid tõmbavad üksjagu seda soola endasse. Samas kui ei julge rohkem soola panna, siis pärast saaba alati juurde panna.
Pannil hauta tükeldatud sibul, porgandiviilud ja seened.
Kui kartul on pehmeks keenud, siis lisa pott hautatud sibul, porgand ja seened. Maitsesta. Lisa supilusikas võid ning keeda veel 5...10 minutit.
Head isu!
Kui kasutada supis vee asemel puljongit, siis võid pole vaja supile lisada.
No comments:
Post a Comment