3.12.09

Kanahakklihaga Bolognese kaste


Mingite emotsioonide ajal sai koju ostetud kanahakkliha. Kuna varem polnud seda hakkliha valmistanud, siis esimese hooga ei tulnud ühtki ideed. Perefoorum.com foorumist leidsin Bolognese kastme idee. Originaalis on põhiliseks lihaks ikkagi seahakkliha ning klaas punast veini käib ka kastme sisse.
  • 300 g kanahakkliha
  • 1 sibul
  • 500 g tomatipastat või purustatud tomatit
  • 2 sl hapukoort
  • (1 riivitud porgand)
  • 1 spl suhkrut
  • soola, pipart
  • võid/õli praadimiseks
Tükelda sibul ning pruunista koos hakklihaga ( ja riivitud porgand). Vala peale tomatipasta ja hapukoor. Sega hoolega ning maitsesta suhkru, soola, pipra ja basiilikuga. Lase keema tõusta. Ning ongi valmis. Sobib hästi pastade juurde, kindlasti sobib ka kartuliga.

No comments: