13.1.11

Kana virsikukastmes


Natuke mugandasin originaalretsepti ja sain täitsa mõnusa roa.
Kuna virsikuid praegusel hetkel poelettidelt leidnud, aga kapis pesitses 2 suurt virsikukonservi siirupis, siis läks käiku konservi versioon. (Originaalis on isegi soovitatud kuivatatud aprikoose ja aprikoosimoosi nii et väga mööda siirupiversioon ei saa minna.) Suhkrut ei lisanud seega. Samuti sai välistatud puljong puljongikuubikust. Täiesti ebatervislik komponent. Ja kanapuljongit sügavkülmas ei olnud, seega läks käiku lihtsalt natuke rohkem õli, keev vesi ja sool. Värsket rosmariini ka kodus polnud, seega tuli leppida kuivatatud versiooniga. Sauté panni puudub mu köögiinventaarist täiesti. Samas wokpann ajas asja sama ideaalselt ära.

  • 1,5 purki konserveeritud virsikuid siirupis
  • 1 spl valgeveiniäädikat
  • 6 tk kanafileed (~800 grammi kokku)
  • 1 spl võid
  • õli
  • 1 suurem sibul
  • 1/2 liitrit keedetud vett
  • soola
  • 1 tl kaneeli
  • 1 spl tabascot (mina kasutasin Tabasco Mild varianti) või muud teravat kastet vastavalt maitsele
  • näpuotsaga kuivatatud rosmariini (võib ka rohkem) või 1 oks värsket rosmariini
Tükelda virsikud ja sega suuremas kausis veiniäädikaga. Jäta kanatükkide pruunistamise ajaks seisma.
Tükelda kanafileed umbes 2cm suurusteks tükkideks. Kuumuta pannil õli ja või ning pruunista kanatükid. Kanatükkidega ei ole mõtet panni "üle rahvastada" e. kui pannile kõik korraga ära ei mahu, siis prae mitmes jaos. Pruunistatud kanatükid tõsta kõrvale.
Puhasta ja haki sibul. Lisa pannile veel natuke õli ja pruunista selles sibul. Kraabi ettevaatlikult panni külge kinnijäänud kanaosiseid puulabidaga sibula sekka. Vala pannile kuum keedetud vesi ja natuke soola.
Purusta 2/3 hakitud virsikutest püreeks. Vala püree pannile sibula juurde.
Maitsesta kaste kaneeli ja tabascoga ning lase 15-20 minutit keskmisel kuumusel vaikselt podiseda. Vahepeal maitse kastet ning vajadusel lisa soola. Kui kasutada värsket rosmariini, siis ka see lisada praegu.
Lisa podisevasse kastmesse kanatükid, ülejäänud aprikoosid ja rosmariin. Hauta veel 5 minutit.
Serveeri riisiga.

No comments: