16.9.10

Kanakaste

Algse idee sellele roale sain Nami-Namist. Kui veel täpsem olla, siis siit- kanakorma. Tegin väikesed mugandused vastavalt oma külmkapi sisule ja retsept sai selline:
  • 1 kg broilerifileed
  • õli
  • 2 suuremat sibulat
  • 4 küüslauguküünt
  • 1 tl kollast karripulbrit
  • 1/2 tl jahvatatud kardemoni
  • 1 tl kurkumit
  • 200 g toorjuustu
  • piima ja vett
  • soola
  • musta pipart
Tükelda broilerifileed ja pruunista pannil õlis kuldseks. Tõsta kanatükid kõrvale.
Puhasta sibulad ja tükelda suuremateks tükkideks, mitte viiludeks. Kuumuta pannil väheses õlis mõned minutid. Siis lisa hakitud (kõigepealt noaga laiaks litsutud ja siis viilutatud) küüslauk ning karri, kardemon ja kurkum. Kuumuta kuni sibul muutub läbipaistvaks.
Tõsta pruunistatud kanatükid tagasi pannile, lisa toorjuust ja sega kuni toorjuust on sulanud. Vala juurde piima ja vett nii palju, et saaks piisav kogus kastet. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri riisiga.

No comments: