30.8.10

Paprika-ürdiadžika

Retsept ise on pärit OmaMaitse 2009. aasta veebruari numbrist. Oma pisikeste mugandustega tegin eelmisel aastal seda vürtsikat segu prooviks ja täitsa hästi sobis minu perele. Vürtsi armastajale sobis paljalt ja ka ahjulihale andis mõnusa meki.
Üks oluline komponent oli algses retseptis puudu - kummikindad. Paljaste kätega tšillipipart puhastada pole just meeldiv. Seda võin tunnistada eelmise aasta kogemusest. Õlised näpud nii suure koguse tšilli korral ei aita. Koriandri võib ära jätta. Sel aastal jätsin küüslaugu ära. Sobis ka. Igastahes lõhnabukett, mis ninna tõusis, oli täitsa meeldiv.
Saadud kogusest saab üsna suure portsu.


  • 1,5 kilo paprikat
  • ~75 g purustatud kreeka pähkleid
  • ~75 g tilli
  • ~75 g peterselli
  • ~75 g basiilikut
  • (~75 g koriandrit)
  • 200 g tšillit
  • 0,5 kg küüslauku
  • 2 spl soola
Püreesta kõik komponendid köögikombainis ja lisa sool.
Hoia külmkapis. (Minul säilis üle poole aasta.)

Sobib marinaadiks ja ka supi sisse.

No comments: