Retsept ise pärineb ajakirja "Kööginurk" augustikuu numbrist. Valmistamisjuhendit ma tegin natuke lihtsamaks.
- kapsas (~1 kilo)
- 5 porgandit
- kartulit
- 2 klaas (~0,5 liitrit) külmutatud herneid
- vett
- 500 g linnumaksa
- 1 suur sibul
- 2 spl võid
- 200 ml hapukoort
- 2 spl jahu
- pipart ja soola
- tilli või peterselli
- Lõika kapsas sektoriteks, lõika ära juurikas ning viiluta kapsas. Pane vähese veega keema.
- Koori porgandid ja lõika viiludeks.
- Kui kapsas on poole võrra kokkuvajunud, siis lisa juurde porgand.
- Koori kartulid ja lõika suupärasteks tükkideks.
- Kui porgand on poolpehme, siis lisa potti kartulid.
- Lõika linnumaks tükkideks ning prae pannil võis. Lisa tükeldatud sibul ja maitsesta soola-pipraga.
- Kui kartulid on peaaegu pehmed lisa herned, lase paar minutit haududa ja siis vala pannilt juurde maksa koos sibula ja rasvaga.
- Lase haududa paar minutit veel ja siis vala keeduleem eraldi kaussi. Sega juurde hapukoore-jahusegu ning sega hoolega läbi. Vala tagasi potti ja lase keema tõusta. Nüüd on hautis valmis
- Serveeri tilli või peterselliga.
Head isu!
No comments:
Post a Comment