17.8.10

Köögiviljahautis linnumaksaga


Retsept ise pärineb ajakirja "Kööginurk" augustikuu numbrist. Valmistamisjuhendit ma tegin natuke lihtsamaks.
  • kapsas (~1 kilo)
  • 5 porgandit
  • kartulit
  • 2 klaas (~0,5 liitrit) külmutatud herneid
  • vett
  • 500 g linnumaksa
  • 1 suur sibul
  • 2 spl võid
  • 200 ml hapukoort
  • 2 spl jahu
  • pipart ja soola
  • tilli või peterselli
  1. Lõika kapsas sektoriteks, lõika ära juurikas ning viiluta kapsas. Pane vähese veega keema.
  2. Koori porgandid ja lõika viiludeks.
  3. Kui kapsas on poole võrra kokkuvajunud, siis lisa juurde porgand.
  4. Koori kartulid ja lõika suupärasteks tükkideks.
  5. Kui porgand on poolpehme, siis lisa potti kartulid.
  6. Lõika linnumaks tükkideks ning prae pannil võis. Lisa tükeldatud sibul ja maitsesta soola-pipraga.
  7. Kui kartulid on peaaegu pehmed lisa herned, lase paar minutit haududa ja siis vala pannilt juurde maksa koos sibula ja rasvaga.
  8. Lase haududa paar minutit veel ja siis vala keeduleem eraldi kaussi. Sega juurde hapukoore-jahusegu ning sega hoolega läbi. Vala tagasi potti ja lase keema tõusta. Nüüd on hautis valmis
  9. Serveeri tilli või peterselliga.
Head isu!

No comments: