10.2.10

Kartulipudruvorm seente ja hakklihaga

Üks ütlemata mõnus ja toekas roog. Suitsuse meki ja toekuse annab vormile toorsuitsupeekon. Igastahes kõht sai seda vormi lõhkemiseni täissöödud. Retsept ise on pärit ühest mu lemmikkokaraamatust- "Pereköögi kokaraamatust". Taaskord juhtus kahetsusväärne sekeldus - toit pildile ei saanud.
Kokaraamat soovitab kõrvale hapukoore-tilli-küüslaugukastet, kuid ainult hapukoor kõlbab ka väga hästi siia kõrvale.

  • kartuliputru : see isetehtud on kõige parem - 10 kartulit, 3 dl piima, võid, soola, mustapipart)
  • hakkliha-seenesegu: 100 g toorsuitsupeekonit, 2 sibulat, 500 g hakkliha, 100 g (metsa)seeni, 1 tl sojakastet, soola, pipart
  • riivitud juustu
Valmista kartulipuder.
Pruunista peekon ja hakitud sibul pannil, lisa seened ja prae läbi. Hakkliha pruunista eraldi ning sega siis seene-sibulaseguga kokku. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa sojakaste.
Määri ahjuvorm õliga. Tõsta sinna kiht hakkliha segu ja selle peale kiht kartuliputru, siis jälle liha ja putru. Peale raputa riivjuustu. Küpseta 180 kraadi juures ~30 minutit, kuni juust on kollane.

Loodan, et neiul Tallinnast tuli ka toit välja ja kõht täis.

No comments: