10.2.10

Hakklihavorm


... Kreeka moodi. Taas midagi Õhtulehe lisast "Toidurõõm". Sel korral siis alajaotusest "Lapse toit". Seal oli küll nimetatud seda vormi pirukaks, aga minu jaoks on tegemist siiski vormiga. Kui varasemalt olin brokolist saanud vähem meeldivaid kogemusi, siis selle toidu juures olin meeldivalt üllatunud. Väga mõnus brokoliamps. Seentena kasutasin sügavkülmast Hortexi segu... ei mäleta nime ja lisaks šampinjonidele oli seal veel teisi seeni. Retsept läheb kindla peale kordamisele - iseasi millal.

Põhja jaoks on vaja
  • 3,5 dl jahu
  • 100 g võid
  • 1 munakollane
  • 1 sl (oliiv)õli
  • 3 sl küma vett
Näpi omavahel segi või ja jahu. Seejärel lisa munakollane ja õli ning sega/näpi taignaks. Kõige viimasena lisa külm vesi. Tõsta taignapäts pooleks tunniks külmkappi. Rulli taigen lahti ja tõsta vormi, nii et põhi ja ääred oleks kaetud. Küpseta põhja 220kraadi juures umbes 10 minutit.

Täidisesse
  • 1 sibul
  • 3-4 küüslauguküünt
  • 2 spl (oliiv)õli
  • 400 g hakkliha
  • tüümiani, valget pipart
  • 4-5 spl tomatipüreed
  • 150 g minitomateid
  • 150 g seeni (šampinjonid või muud)
  • peotäis brokoliõisikuid
  • riivjuustu
  • soola
Prae sibul ja hakkliha õlis. Kui sibul hakkab kergelt klaasiaks muutuma, siis lisa hakitud küüslauk. Küpsele hakklihale lisa tomatipüree, sool ja ülejäänud maitseained.
Poolita tomatid ja lõika brokoli väiksemateks õisikuteks. Viiluta seened ja prae õlis läbi.

Kate:
  • 4 muna
  • 2 dl hapukoort
  • 1,5 dl piima
  • basiilikut (mina kasutasin kuivatatud)
  • pipart
Klopi muna koos hapukoore ja piimaga lahti, maitsesta pipra ja basiilikuga.

Tõsta täidis eelküpsetatud põhjale: hakkliha, seened, tomatid ja brokoli. Vaa üle katte seguga ja raputa peale riivjuustu. Küpseta 200 kraadi juures ~30 minutit.

No comments: