20.11.09

Mädarõikane pikkpoiss

Üsna tavaline pikkpoiss, aga kuna mul jäi eelmisest söögikorras pool keedukotikest riisi järele, siis lisasin ka selle massile juurde. Seega riis pole kohustuslik osa. Saadud hakklihataigen on sobilik ka kotletide valmistamiseks.
  • 500 g hakkliha
  • 1,5 dl riivsaia
  • 1 dl vett
  • 2 sibulat
  • 2 muna
  • (keedetud riisi)
  • 2...3 spl mädarõigast
  • soola
  • pipart
  • näpuotsaga muskaatpähklit
Pane riivsai vett 15 min. ligunema.
Lisa ligunenud riivsaiale juurde hakkliha ja 2 muna. Sega hoolikalt läbi. Tükelda sibul ning lisa koos riisiga segusse. Lisa maitseained. Sega uuesti läbi ning lase maitsestuda.
Aseta mass kas võitatud keeksivormi või vormi hakklihapäts ahjupannile ning pista nii umbes tunniks ajaks ahju. Temperatuur 200 kraadi.

No comments: