Mida teha kui on külmkapis 600g hakkliha, mis ootab ärategemist? Tuleb otsida ja tuuseldada netis ning otsida meelepärane. Mina guugeldasin "hakklihavorm", "kartulivorm" ja pilku köidsid:
Hakklihavorm-kartulipudruga
Kartuli-hakklihavorm
Kartulivorm porru ja hakklihaga
Selle viimase ma võtsingi oma tehtud vormi aluseks. Muidugi kogused korrutasin umbes kahega ning vaatasin mida sügavkülm sisaldas.
- 600 g hakkliha
- 12 väga väikest porrulauku või 1 suur
- 1 sibulat
- 4 küüslaugi küünt
- 3 keskmist porgandit
- 1/2 l vett või puljongit
- 15-20 kartulit (sõltuvalt suurusest ja enese soovist)
- 5 muna
- 1/2 l piima
- soola, pipart, koriandrit või basiilikut
- võid või õli vormi määrimiseks
Haki sibul kuubikuteks ning küüslauk väiksemateks tükkideks ning pruunista koos hakklihaga. Tükkelda porru meelepärasteks tükkideks (poolkuudeks, ratasteks, ribadeks). Koori ja riivi porgand. Lisa porru ja porgand hakklihale sega ning maitsesta meelepäraselt. Lisa vesi ning lase umbes pool tundi haududa. Koori ning viiluta kartulid. Määri vorm rasvainega ning hakka laduma kihte kartul-hakkliha nii mitu korda kui soovid. Pealmine kiht peab olema kartulite oma. Kartulitele raputa peale veel soola. Kuid mitte palju, sest soola saab ALATI juurde panna - äravõtmisega läheb natuke keeruliseks. Lõpuks sega omavahel kokku munad ja piim ning vala vormile peale. Küpseta ahjus 180 ... 200 kraadi juures umbes tund-poolteist - seni kuni kartulid on pehmed.
No comments:
Post a Comment