15.11.09

Mädarõikane ahjukala

See on midagi lihtsat. Enamasti ma kala ettevalmistamise ajal köögis ei viibi. Kõik toimetused kalaga viib läbi mu isiklik kalamees.

Kala küpsetatakse fooliumis.
  • ~2 kilo kala (eelistatud punane kala)
  • soola
  • Santa Maria Seafood & Fish maitseainete segu

  • 2 väiksemat või 1 suurem sibulat
  • 1 keskmine paprika
  • ~500 g hapukoort (meil kulus ~750g)
  • 1...2 spl mädarõigast (seda teravamat)
  • vajadusel soola
Puhasta kala, vajadusel eemalda ka soomused. Puista kalale sisse ja välja soola ning maitseainete segu. Lõika sibulad ratasteks või kuubikuteks. Ribasta või kuubikusta paprika. Puista sibul ja
paprika kala kõhtu, mis ülejääb puista kalale peale. Lase kalal paar tundi maitsestuda.
Sega kokku hapukoor ja mädarõigas. Lisa segule soola.
Kalla natuke hapukoore segust kala sisemusse. Ülejäänud seguga kalla kala üle.
Kata kala pealt fooliumiga ning näpi fooliumi servad kokku.
Küpseta 180...200 kraadi juures 2 tundi. (Küpsetades 200 kraadi juures 2 tundi jäi kala täiesti mahlane ja mõnus.)


No comments: