22.11.11

Vormiroog lambahakklihaga

Ma ikka vahel otsin, et mida uut ja põnevat lapsele pakkuda. Tavalised juurvilja hautised tüütavad ju lõpuks ära. Nii saigi lehitsetud raamatut "Imiku oskuslik rinnast võõrutamine". Sealt hakkaski silma just see retsept. Originaalis on nimeks küll täidetud baklažaan, aga minu jaoks on see lõpptulem küll täidetud köögivilja ei meenutanud. Veel enam, retsepti järgi peaks olema 4 portsjonit lapsele. Need peaksid küll päris suured portsjonid olema, sest minu laps isegi seda väikest ei jaksa lõpuni süüa.
Täiskasvanutele maitseb see ka kindlasti, aga siis lisada vastavalt soovile ka soola. Ning suurendada ka koguseid. Sellest jagub klassikalises mõttes neljale, aga reaalselt 2,5 inimesele.
Tark raamat soovitab ka hakklihakastet kasutada lasanjeplaatide vahel.
Seega väike gurmee lapsele.
  • 250 g taist lambaliha
  • 1 väike peeneks hakitud sibul
  • 100 g baklažaani, lõigata kuubikuteks
  • 1 küüslauguküüs, purustada või peeneks hakkida
  • 175 g suvikõrvitsat, lõigata kuubikuteks
  • 1 purk (400g) purustatud tomateid
  • 300 ml vett
  • näpuotsaga jahvatatud kaneeli ja nelkpipart
  • törts suhkrut tomati hapususe vähendamiseks
Katte jaoks:
  • 350 g kooritud kartulit
  • 1 spl võid
  • 1 spl jahu
  • 150 ml piima
  • natuke riivitud juustu katte jaoks ja natuke jätta pärastiseks vormi peale raputamiseks
Pannil pruunistada sibul, hakkliha ja baklažaani kuubikud. Lisa küüslauk ja suvikõrvits ning see järel tomatipasta, vesi ja maitseained. Kata kaanega, lase keema tõusta, sega ja jätka keetmist vaiksel tulel ~30 tundi.
Samal ajal keeda kartulid ja lase neil jahtuda. Jahtunud kartulid lõika väikesteks kuubikuteks.
Kastme jaoks pane potti või, jahu ja piim. Lase keema tõusta ja sega pidevalt, kuni segu pakseneb. Võta kaste pliidilt ja sega hulka juustu. Ning lase veel seista kuni juust sulab.
Tõsta hakklihasegu vormi põhja, peale tõsta kaste. Kõigepeale tõsta hakitud kartul ning peale raputada ülejäänud juust. Küpsetada eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 25 minutit või kuni on pealt kuldne. Kõrvale pakkuda köögivilju.

No comments: