16.8.11

Suvikõrvitsa-seenekaste

Naine24.ee portaalis ilmus artikkel suvikõrvitsast ja kuna mul oli üks suurem isend seda käes ning metsast paar peotäit kukeseeni ootas ka oma saatust, siis saigi tehtud oma väike variant sellest roast. Sinihallitusjuustu võib sellesse kastmesse julgesti lisada.

1 suurem sibul
õli
paar peotäit kukeseeni
kukeseentega võrdses koguses suvikõrvitsat
1 pakk Merevaiku (mul oli sinihallitusjuustu maitseline)
3 dl kohvikoort
soola, pipart

Koori ja viiluta sibul. Puhasta kukeseened ja suuremad seened lõika väiksemaks. Pese suvikõrvits ja lõika õhukesteks viiludeks. Suuremad suvikõrvitsa viilud lõika veel pooleks ja vajadusel veeranditeks.
Kuumuta pannil õli ja prae selles paar minutit sibulaid. Lisa pannile seened ja kuumuta kuni 5 minutit. Lisa lõpuks pannile suvikõrvitsa tükid ning lase neil 2-3 minutit kuumeneda.Vala pannile kohvikoor ning merevaik. Kuumuta kuni merevaik on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga.

1 comment:

Anonymous said...

Tegin tavalise suvikõrvitsa asemel patissoniga. Väga maitsev :)