Just hapukapsa täidisega pirukas. Kuna koduses idüllis on ainsaks söödavaks pirukaks loetud lihapirukat, siis lausa kiusu pärast võtsin käsile hapukapsapiruka meisterdamise. Retseptikese leidsin Oma Maitse novembri numbrist. Peekoni asendasin singiga ja täidisele puistasin peale veel Tamme ürditalu särtsakat ürdisegu. Ja oh üllatust - pirukas sai kiiresti otsa ja anti isegi luba küpsetada seda pirukat edaspidi.
500g hapukapsast
1 tl fariinsuhkurt
soola
3 keedetud muna
150g suitsupeekonit või -sinki
pakk lehttaigent
mõnda põnevat maitseainet
määrimiseks muna
Hauta hapukapsas potis pehmeks (~30 minutit). Vajadusel lisa vett. Maitsesta fariinsuhkru ja soolaga. Prae peekonit paar minutit. Purusta köögikombainis muna ja praetud peekon pudrutaoliseks. (Võib ka käsitsi, siis lihtsalt kahvliga muna pudruks ja peekon peeneks hakkida.) Sega muna-peekoni segu hapukapsa juurde. Rulli pannil lehttaigen natuke õhemaks ja pane poolele taignalehele kapsatäidis. Puista peale mõnda ürti. Määri taigna servad veega ja tõsta taigna katmata pool katte peale ning suru taigna servad kahvliga tihedalt kinni. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta eelkuumutatud ahjus 220 kraadi juures ~25 minutit.
No comments:
Post a Comment