7.4.10

Veiseliha ahjuköögiviljadega

Midagi "Nipiraamatust", täpsemalt 2009. aasta detsembri numbrist. Kuna ühed väikesed sõrmed tegutsesid natke selle ajakirja-"raamatu" kallal, siis ei oska öelda, et mida muutsin. Arvatavasti asendasin valge veini veega, aga eks igalühel ole omad maitse-eelistused. Minu kodusele seltskonnale täitsa sobis.

600 g veisefileed
2 sibulat
2-3 küüslauguküünt
toiduõli
sidrunipipart
170 g toorjuustu
2 dl vett
10 kartulit
4 porgandit
riivitud juustu

Lõika veisefilee ribadeks ja pruunista õlis. Tõsta kõrvale ja pruunista pannil õlis sibul ja küüslauk. Tõsta pruunistatud veiseliha tükid tagasi pannile maitsesta sidrunipipra ja soolaga. Valada peale vesi ja tükeldatud toorjuust. Lasta toorjuustul sulada ning segada ütlaseks kastmeks.
Koori kartul ja porgand. Lõika kartul sektoriteks ja porgand kangideks. Tõsta ahjuvormi. Tõsta peale praetud liha-sibulasegu ning kalla pannilt leem ka peale. Tõsta eelsoojendatud ahju 200 kraadi juurde ning küpseta kuni tund (kuni kartul-porgand pehmed). Liha liigse kuivamise vältimiseks kata vorm kaane või fooliumiga. 10 minutit enne ahjust välja võtmist, raputa üle riivjuustuga.

No comments: