10.10.09

Kõrvits magusas siirupis


Minu lapsepõlve lemmik. No praegu ka. Andke purk kõrvitsatega ja lusikas ning varsti ma tagastan purgi ilma kõrvitsateta. Kindlasti on olemas kusagil ka originaalretsept, aga minu variatsioon on selline:

2,5 kilo tükeldatud ja puhastatud kõrvitsat
~600 grammi suhkurt
vürtsi ja nelgiteri vastavalt soovile (minul kulus 8 tera vürtsi ja nii umbes 20 nelgitera)
vett nii, et kõrvitsatükid oleksid potis kaetud

Soovikorral võib osa veest asendada isetehtud õunamahlaga. Siis võib suhkrukogust vähendada.

Kõik koostisained potti ning keeta kuni kõrvits on pehme. Panna purki ja sulgeda kohe.
Pildil paremal on purk kõrvitsat laimi ja ingveriga (äädikane hoidis, retsept oli netis, aga hetkel ei leia seda).

No comments: