17.12.10

Täidetud paprikad Nastja moodi

Tõesti head paprikad. Soovitan soojalt. Minu jaoks sobib täidis isegi liha kõrvale salatina. Maitserohelisena olen kasutanud ka basiilikud ja muid rohelisi potipealseid. Hapukoort lisan mina vastavalt oma maitse-eelistusele tol hetkel. Mõnikord rohkem, mõnikord jällegi vähem. Juustu riivin ka vastavalt vajadusele. Enamasti otse paprikatele.

Retsept ise ilmus OmaMaitse 2008. aasta novembri numbris.

  • 10 suurt paprikat
  • ~200...250g riisi
  • 250 g seeni (šampinjonid, puravikud, kukeseened)
  • 2 keskmist sibulat
  • küüslauku vastavalt soovile (retseptis 6-8 suurt küünt)
  • 1-2 spl mett
  • hapukoort
  • 1 pakk fetat
  • 1 väiksem purk purustatud tomateid (võib olla ka maitsestatud)
  • maitserohelist
  • soola
  • riivitud juustu
Lõika paprikad pooleks ja puhasta. Grilli ahjus 10-15 minutit. (Kui ahjul grillrežiimi pole, siis kõlbab ka tavaline ahjus küpsetamine.)
Keeda riis.
Haki seened, sibul ja pool küüslaugust ning kuumuta pannil. Lisa praadimise järel mesi, sega hoolega ja lase natuke aega tõmmata.
Sega seenesegu feta, tomatipasta, hapukoore, riisi ja ülejäänud hakitud küüslauguga. Maitsesta.
Täida paprikad seguga ja raputa peale juust. Pane ahju grilli alla või siis umbes 200 kraadi juurde veel küpsema kuniks juust sulanud ja kergelt kuldne.

2 comments:

Piiga said...

Superhead! Läksid nii kuumalt kui külmalt ja nõuti veel...

Kats said...

Eks ole. :D Täidis kõlbab süüa ka ilma paprikata ;)