26.12.10

Lammas punases veinis

Üks äärmiselt maitsev lihatükk kerge vaevaga. Aga oma igasuguses udususes olen unustanud, kust ma selle retsepti idee leidsin. Just selle veiniga kastmise osa. Koorimata küüslaugu küüntest saab igaüks hiljem endale taldrikule pigistada meelepärase portsu.
  • suurem tükk lambakintsu
  • soola, pipart
  • 2 spl õli
  • porgandeid
  • küüslauku
  • punast veini
Puhasta lammas kondipurust. Hõõru soola ja pipraga ning lase tunnike maitsestuda. Kuumuta ahi 200 kraadini. Lisa ahjupannile õli ning lambakints. Pruunista kintsu ahjus mõlemalt poolt. Vähenda kuumust 180 kraadini. Lisa pannile kooritud porgandid ja kestades küüslauguküüned. Kasta kintsu sortsukese veiniga ning tõsta ahju küpsema. Küpseta kintsu ~50 minutit, seal juures teda veiniga kastes iga 5...10 minuti tagant. Kui kints valmis, siis avada ahju uks ja lasta lihal umbes 10 minutit tõmmata.
Ahjupannile kogunenud leemest saab valmistada maitsva kastme.

No comments: