31.8.11

Paks suvikõrvitsa-porrusupp

See retsept on pärit Gina Fordi raamatust "Imiku oskuslik rinnast võõrutamine". Roog on lihtne valmistada. Kuid ise lisaksin suppi veidi liha ka. Väiksele pojale see supp meeldiski alles siis kui olin talle natuke liha supi sisse pannud. Ning ka mõningaste lisanditega sobib täiskasvanute söögilauale.
Lisan siia originaal retsepti. Ise panin supi sisse ühe keskmise tomati. Ning minu soovitus on lisada ka vett või puljongit natuke vähem. Mul jäi paks supp üsna vedel ka 800ml veega.

Beebidele alates 6. elukuust. Antud kogusest saab 8-10 söögikorda. Võib sügavkülmutada.

  • 1 sl oliivõoli
  • 300 g viilutatud suvikõrvitsat
  • 150 g hakitudtud porrut
  • 2 kooritud ja õhukeseks viilutatud kartulit
  • 1 kooritud ja õhukeseks viilutatud sibul
  • 2 seemnetest vabastatud ja tükeldatud suurt tomatit
  • 900 ml juurviljapuljongit või vett
  • 1 loorberileht
  • maitsestamiseks maitserohelist või õige väike kogus küüslauku.
Kuumutage kastrulis õli, lisage suvikõrvits, porru, kartulid ja sibul ning kuumutage 3-5 minutit, siis lisage tomat, puljong või vesi ja loorberileht.
Ajage keema, katke kaanega, keerake kuumust vähemaks ja keetke tasasel tulel kuni 25 minutit. Võtke loorberileht välja, püreestage toit.


No comments: