21.11.10

Lambapada Itaalia moodi


Lambaliha on ikka üks hea liha. Ja järjest enam ma otsin võimalusi lambast miskit meeldivat valmistada. Sel korral leidsin selle miski Toidutare lõpututelt väljadelt. Natuke mugandasin retsepti vastavalt sellele, mida mul köögikapis leidus.

  • õli
  • 500 g lambaliha
  • 3 suuremat porgandit
  • 2 keskmist sibulat
  • 3 küünt küüslauku
  • 1 dl punast veini
  • 5 dl loomaliha puljongit
  • 8 tk päikesekuivatatud tomatit õlis
  • 0,5 tl purustatud musta pipart
  • 6 keskmist keedetud kartulit
  • 3 näpuotsa täit kuivatatud tüümiani
Lõikasin liha kuubikuteks ja suurema rasva lõikasin ka ära. Kuumutasin pliidil paja ja panni ning seda 2 spl õliga. Pajas pruunistasin lambaliha tükid ja pannil kuumutasin paar minutit viilutatud juurvilju (porgand, sibul, küüslauk). Lisasin pannile sortsu veini ja ülejäänud lambalihale. Kuumutasin paar minutit ja valasin juurviljad lihale seltsiks. Lisasin puljongi (vesi + 2 külmutatud puljongikonsomee kuubikut). Segasin läbi ja jätsin tunnikeseks hauduma. Lisasin hakitud tomatid ja jätsin veel pooleks tunniks hauduma. Samal ajal keetsin valmis kartulid. Tükeldasin need ja lisasin patta koos kuivatatud tüümiani ja teiste maitseainetega.

Meie peres toitis see roog kokku 4 inimese kõhud.

No comments: